Jump to content
GreenSock

Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
rondog

Choppy animation with video tag in page

Warning: Please note

This thread was started before GSAP 3 was released. Some information, especially the syntax, may be out of date for GSAP 3. Please see the GSAP 3 migration guide and release notes for more information about how to update the code to GSAP 3's syntax. 

Recommended Posts

First, let me say, I don't think this is a problem with GSAP.

 

Look at: http://dopserv1.dop.com/test/ (sorry, I only have an MP4 at the moment)

 

On the image on the right, when you mouse over and click the zoom icon, a larger image appears.

 

The animation of the slide growing is choppy prior to starting the video. After the video has begun to play, the animation is much smoother. Anyone know the reason for this?

 

I have tested this in Chrome on windows 7 and safari on OSX, both with the same behavior

Link to comment
Share on other sites

I'm guessing that once the video is playing hardware acceleration is being activated. Adding

-webkit-backface-visibility: hidden;

to your overlay should help in Webkit.
Link to comment
Share on other sites

thanks for the reply. That certainly did speed it up. Does that CSS property start hardware acceleration? 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×