Jump to content
GreenSock

Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
jjmorga

motionBlur + dynamic image = fail

Recommended Posts

Hey all,

 

Here is the symptoms:

A static embedded movieclip is tweened from point A to point B with the new motionBlur filter applied. Works great offline in a static enviroment. When used online on the same stage as a movieclip that is loading in a external image it seems to switch off all motionBlur ability permanently. Once a dynamic image is loaded into any other movieclips (not the one I'm tweening with motionBlur mind you) it disables the filter altogether for future use. Very strange indeed.

 

I have debugged for a couple hours to come to this conclusion, my straight forward test code is below. Any insights, hints, or musings are greatly appreciated.

 

System.security.allowDomain("*");
import com.greensock.TweenMax;
import com.greensock.plugins.*;
TweenPlugin.activate([MotionBlurPlugin]);
TweenPlugin.activate([MotionBlurPlugin]); //only do this once in your SWF to activate the plugin

loadBackground();

function loadBackground(){
   var movieClipLoader:MovieClipLoader = new MovieClipLoader();
   movieClipLoader.loadClip("image01.jpg", loader_mc);
   var list = new Object();
   list.onLoadInit = function(target_mc:MovieClip) 
   {
	TweenMax.to(ball_mc, 1, {_x:Stage.width, _y:Stage.height/2, motionBlur:{strength:5, quality:1}});
   }
   movieClipLoader.addListener(list);
}

Link to comment
Share on other sites

Flash will not allow any kind of BitmapData effects to be applied to any images/SWFs loaded from another domain unless there's a crossdomain.xml file at that other domain that specifically grants permission to your domain. I'd be willing to bet that's the issue.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

perhaps.. but even when I test this locally with simulated download environment inside flash it fails

Link to comment
Share on other sites

It's very tough to troubleshoot blind - not sure what to tell you. I thought you said it did work locally. Are you just saying it breaks when you throttle the bandwidth down? Have you tried applying other BitmapData effects apart from TweenMax to see if those work? If they don't, then you know the problem has nothing to do with TweenMax and most likely is a security issue. Otherwise, please post an FLA that clearly demonstrates the issue (don't forget to zip the file first)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×